torstai 17. syyskuuta 2015

Liikennepäivä 17.9.2015

Hei lukijat!

Järjestimme liikennepisteitä ykkösluokkalaisille. Jokainen ykkösluokkalainen sai passin, johon sai leiman suoritettuaan pisteen. Olimme suunnitelleet työvuorot ja pisteet etukäteen. Jokaisella ryhmällä oli kolme työpistettä.

Pelipisteellä ekaluokkalaiset pelasivat liikenteeseen liittyviä pelejä netissä. Hyviä pelejä löydät osoitteesta: 
http://turvapupu.net/.




Toisella pisteellä sai suunnitella oman heijastimen. Kerroimme ykkösluokkalaisille miksi heijastimen käyttö on erittäin tärkeää. Ykkösluokkalaisten heijastimista tuli hienoja. 


Taitoradalla oli paljo menoa ja meininkiä. Taitoradalla väisteltiin palloja (eli autoja), oltiin liikennevaloissa (tötsät olivat liikennevaloja), kuljettiin tunneleista (renkaiden läpi), kaadettiin keiloja ja hypittiin ojien yli (renkaat maassa). Ykkösluokkalaisten päivän nopeusennätys oli 47 sekuntia.


Ambulanssihipassa oli liikkeellä paljon kaikkia sairauksia esim. syysflunssa, oksennustauti, tuhkarokko, kuume ja keuhkoputkentulehdus. Onneksi kukaan ei saanut vakavampaa tautia ja kaikki saatiin pelastettua ambulanssin avulla. Ambulanssin muodostivat kaksi leikkijää.


Liikennelaskuissa tehtiin liikenteeseen liittyviä laskuja. Esimerkiksi laskettiin kuvista jalankulkijoita, autoilijoita, liikennemerkkejä, ikkunoita, taloja, eläimiä, savupiippuja ja busseja. Laskujen apuna oli kuva- ja numerokortteja.  


Muistipelissä  etsittiin kahta samanlaista liikennemerkkiä ja samalla pohdittiin liikennemerkkien merkityksiä. Kortit olivat A4-kokoisia.

Meillä oli hyvin mukava päivä ja oli mukavaa olla opettamassa  pienille liikenneasioita.  Menimme myös ruokailemaan pikkukummien kanssa. Lopuksi kävimme vielä kutosten heijastinradalla.

Muistakaa olla varovaisia liikenteessä!

5B kiittää